måndag 10 september 2012

Fisksoppa


4 portioner
Du behöver:
1 gullök
1 purjolök
3 morötter
1 stjälk selleri
1/2 fänkål
2 tärningar grönsaksbuljong
1 liter vatten (det ska täcka grönsakerna under hela koktiden)
2-3 dl grädde
1,5 dl vitt vin
3 torskfiléer
1 knippe persilja
Salt och peppar

Tillagning:
Hacka gullök, purjolök, morötter, selleri och fänkål i små bitar. Fräs löken i en stor kastrull och tillsätt sedan resten av grönsakerna samt vatten. Mixa soppan när grönsakerna mjuknat, häll i grädde, vin och krydda efter smak. Skär fisken i bitar och koka på svag värme ca 2 min.

(vill man kan man även ha i räkor, vitlök, pressad citron och en skvätt konjak)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar