fredag 2 september 2016

Världens godaste fisksoppa

4-6 portioner
Ingredienser:

400g torsk
300 g lax

2 morötter
1 purjolök
1 fänkål
1 vitlöksklyfta
1 flaska hummerfond (ca 250 ml)

2,5 dl cremé fraichê
2,5 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
0,5-1 g saffran
Citronsaft
salt
peppar
timjan
rosmarin

Så gör du:
Hacka grönsakerna i jämna bitar och fräs i kastrull. Fyll upp med kokat vatten så att det täcker grönsakerna och tillsätt sedan hummerfonden. Koka tills grönsakerna är riktigt mjuka och mixa tills soppan blir len.

Tillsätt cremé fraichê, grädde och vin medan du rör i soppan och krydda sedan efter smak. Mixa igen om du vill ha soppan riktigt krämig. Skär fisken i centimeterstora bitar och koka sedan i soppan 2-5 minuter. Voilá!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar