tisdag 12 april 2016

Hemgjorda hamburgare



Recept för 4 pers

400g Nötfärs
1dl Chilisås
2 msk Vatten
1/2-1 dl Ströbröd
1 Ägg
1 Schalottenlök
Paprikapulver
Salt
Peppar

Finhacka löken och fräs sedan tillsammans med paprikapulver- låt svalna. Häll i ströbröd vatten och ägg i en bunke, blanda så det blir en fastare massa tillsätt köttfärs, chilisås och lök, smaka av med salt och peppar. Forma till biffar (jag föredrar stora och platta) och stek på medeltemperatur tills köttet är som du vill ha det.

Till min burgare serverade jag: Bakpotatis som jag stuckit hål i, lagt i folie och haft i ugnen på 200 grader i ca 4-5 h. Grillat pitabröd, penslade på lite olivolja sedan in i ugnen ca 10 min. Tzatsiki på riven gurka, en vitlöksklyfta, turkisk yoghurt och peppar. Några skivor bacon och lite goda färska grönsaker. Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar