För
att göra Lasagne till fyra personer
behöver du:
1
paket Lasagneplattor
Köttfärssåsen:
1
Vitlöksklyfta
3
stora Gula lökar
1000
g Nötfärs
2
paket Finkrossade tomater kryddat med basilika
3
dl Vatten
1,5-2
dl Rödvin
Ostsåsen:
100-150
g Margarin
1
dl Mjöl
1
liter Mjölk
300
g Smakrik ost
1
tsk Malen muskotnöt
Tillagning:
Skala och finhacka löken
Bryn den och tillsätt sedan nötfärsen
Stek länge tills köttfärsen är finfördelad
Tillsätt tomaterna, vattnet och vinet
Krydda med salt och peppar efter egen smak
Låt puttra på svag värme i ca 40 minuter
Sätt
ugnen på 225o
Smält
margarinet i en stor kastrull
Sänk
värmen och vispa ner mjölet och mjölken
Koka
upp blandningen under omrörning
Tillsätt
osten och låt den smälta
Krydda
med muskotnöt
Blanda köttfärssåsen med ostsåsen
Smörj
en ugnsfast form
Täck
botten på formen med kött och ost blandningen
Varva
sedan lasagneplattor och sås i 3-4 lager
Grädda
i ugn ca 20 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar